«У кайданках та масках»: Ектор Хіменес-Браво влаштував «Прожарювання закоханих»
На честь Дня святого Валентина шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво влаштував «Прожарювання закоханих» — гастрономічну гру-випробування, для якої зібрав у своєму київському ресторані NĂM 14 топових українських блогерів. Серед тих, хто добровільно ризикнув одягнути фірмовий фартух Ектора та зіграти за його правилами, опинилися: Надін Медведчук, Ірина Кудашова, Тадей Мельничук, Ванесса Виноградова, Роман Панахида, Ірина Ковальчук та інші зірки інстаблогінгу.
Це вже трете «Прожарювання». І якщо минулого разу гостей ділили на команди: одна чаклувала на кухні, а друга креативила над концепціями нових ресторанів, — то зараз усе було набагато екстремальніше. Блогери розбилися на пари: хлопець + дівчина. Чоловіків закували в кайданки з хутряною оторочкою грайливого червоного кольору (День Валентина ж!), а очі їхніх прекрасних напарниць затулили масками для сну. У такому вигляді жертвам винахідливого Ектора довелося готувати фреш-неми — щось на кшталт азійських ролів з рисового паперу, в який загорнуто начинку з нарізаних овочів та креветок.
— Я планую проводити «Прожарювання блогерів» раз на два-три місяці, — поділився з Folga’ Хіменес-Браво. — Правила гри та основний склад учасників постійно змінюватимуться. Цього разу я показую всім, як готувати страву, та даю гравцям 20 хвилин: хай спробують її повторити. Переможців буде двоє, а в нагороду вони отримають подарункові сертифікати до NĂM.
За словами суворого шеф-кухаря, найчастіше гравцям дістається від нього на горіхи за те, що дуже повільно готують, та за недбалий вигляд страв.
— Я готувати взагалі не вмію. Хіба такі олдскульні страви, як омлет та пельмені, — зізнався нам Тадей Мельничук. — Але я й у машинах колись не розбирався. Головне — не боятися пробувати щось нове. Крім того, я тут не один, а зі своєю дружиною (Ванессою Виноградовою. — Прим. ред.). На її хист я й розраховую.
Але в результаті основний кулінарний удар припав на чоловіків: вони й інгредієнти нарізали, і в тонкий папір ніжно загортали (це, до речі, найскладніше — провести операцію так, щоб нічого не розпалося та не розповзлося тарілкою). Дівчата ж здебільшого надихали своїх напарників та з чарівною постійністю порушували правила, раз у раз стягуючи маски, щоб зняти чергову ефектну сторіз.
— Мені пощастило, я беру участь уже в другому «Прожарюванні» поспіль, — розповіла Ірина Кудашова. — І першого разу було страшніше: нас відправили на кухню — а там палав такий сильний вогонь, що було моторошно. А пощастило мені ще й тому, що я саме знімаюся у картині «Смак свободи», де моя героїня готує. Тож для мене зараз все, що відбувається, — це щось подібне до крутої репетиції!
Після закінчення відведеного терміну Ектор попросив учасників презентувати йому результати своєї праці. Кожна страва була уважно розглянута, оцінена та найчастіше дружньо розкритикована. В одних все-таки порвався папір, інші недбало нарізали огірки та моркву, треті замість чотирьох ролів зробили лише два. Зваживши всі за та проти, Хіменес-Браво нарешті обрав переможців. Ними виявилися Надін Медведчук та Євген Ковтуненко. Другою парою щасливчиків стали Ірина Ковальчук та її чоловік Роман Панахида: вони набрали найбільшу кількість голосів під час відкритого онлайн-голосування.
У фіналі шеф-кухар промовив зворушливий спіч, що нині не часто є можливість проводити час з друзями, а це дуже важливо, тому він вручає всім учасникам подарункові бокси від Академії смаку — «Сільпо», щоб пари могли насолодитися приготуванням романтичної вечері.
Що за випробування чекають на блогерів на наступних «Прожарюваннях», знає лише Ектор. Звичайно, розголошувати подробиці він не поспішає, загадково обіцяючи лише, що гравцям доведеться несолодко, але всім буде весело. До речі, на його сторінці в Instagram йде розігрування місць на майбутні ігри — взяти участь можуть усі охочі.